fredag

1. Foranledning for min hårtransplantasjon

Da jeg var liten hadde jeg rimelig tykt hår, men allerede i ten-årene begynte det å bli tynnere enkelte steder. Da dette skjedde under puberteten ble det nok et større problem for meg, enn hva det ville vært om håret hadde blitt tynnet ut i voksen alder. Når jeg var 19 år gammel så jeg en reklame-notis i Bergens Tidende hvor Klinikk Haugesund reklamerte med en "revolusjonerende nyhet" i Norge. SHR-behandlingen skulle gi menn deres hår-prakt tilbake.

På den tiden var jeg som nevnt frustrert over hårsituasjonen min. Ingen andre kamerater opplevde hårtap, og når det var russetid i tillegg merket jeg hvor mye jeg egentlig vegret meg for å bade, løpe, herje og gjøre ting som kunne medføre at vikene ble synlig. I ettertid, og for mange andre er det lett å tenke, man vokser det av seg, det er naturlig osv. Men da var det blodig alvor. Når jeg også så reklamen var det noe av det beste som kunne ha hendt meg. Klinikken lovet et resultat som var fullgodt og da var det ikke penger eller innsats fra min side det skulle stå på.

Jeg bestilte en time hos Klinikk Haugesund, og Ragnhild Stuve som skulle foreta operasjonen vurderte situasjonen min. Jeg fikk tegnet opp og forklart hvordan et nytt senket hårfeste ville se ut. Det virket kjempe bra. Donor-området ble vurdert, jeg hadde nok hår å ta av, så operasjonen skulle absolutt bli en suksess. Jeg var euforisk når jeg drog hjem den dagen. Ting skulle ordne seg, det tok ikke lang tid før jeg bestilte en operasjonstime. Jeg foretok ingen videre undersøkelser, verken av klinikken, personalet, undersøkte ikke om de hadde hatt klager, metoden de brukte. Jeg var rett og slett overbevist om at folk som opererte i Norge hadde tilstrekkelig med kompetanse, erfaring og at det norske regelverket de fulgte var tilstrekkelig til å sikre kunden kun det beste.

Operasjonen ble foretatt i Haugesund. Ragnhild Stuve og en armensk dame opererte meg. De delte på oppgavene, først ble en hud-remse tatt ut bak i nakken, før det ble sydd igjen. Etter noen timer ble transplantene satt inn i pannen-området. Deretter drog jeg til hotellet og sov, før jeg neste dag drog hjem etter å ha vært til vurdering på klinikken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

De hårklasene du viser virker jo helt syke. Tenkt å ha det i tinningsområdet. For en dritt-gjeng de må være på klinikk haugesund. Fikk du penger tilbake eller noe etter hårtransplantasjonen?

Anonym sa...

tar ikke de seg tid til å plante hårene 1 og 1..??? OMG SKAM !

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra